Τα οφέλη του SEX

Τα Απρόσμενα Οφέλη του Σεξ

οφέλη του sex

Τα προνόμια του σεξ δεν σταματούν στο κρεβάτι…

Το σεξ δεν είναι μόνο απολαυστικό, ξέρατε ότι σας κάνει και καλό? Είναι αλήθεια. Τα οφέλη του σεξ ξεκινούν από τη μείωση του άγχους μέχρι και τη μείωση επιπέδων καρκίνου και καρδιακών προσβολών. Το σεξ προκαλεί δέσιμο και αισθήματα ζεστασιάς με τον σύντροφό σας. Αυτό το είδος δεσίματος φέρνει πολλά περισσότερα από την απλή ζεστασιά, μειώνει το άγχος και βελτιώνει την υγεία συνολικά.
Θα θέλατε να έχετε δυνατότερο ανοσοποιητικό η να κοιμάστε καλύτερα? Το Sex μπορεί να σας τα δώσει όλα αυτά και περισσότερα.

ελαττώστε την γρίπη Ελαττώστε τα κρούσματα γρίπης και βελτιώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Περισσότερο σεξ σημαίνει λιγότερες μέρες αρρώστιας. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα από έρευνες που συγκρίνουν ανθρώπους που είναι σεξουαλικά ενεργοί και αυτούς που δεν είναι. Το σεξ βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να παράγει προστατευτικά αντισώματα εναντίον των βακτηριδίων, ιών, και άλλων μικροβίων που προκαλούν κοινές αρρώστιες. Φυσικά, χρειάζονται περισσότερα για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού από μια υγιή σεξουαλική ζωή. Καλή διατροφή, άσκηση, αρκετές ώρες ύπνου, και η χρήση εμβολίων στην ώρα τους συμβάλλουν στο να έχετε δυνατές άμυνες ενάντια στις κολλητικές αρρώστιες.

Βελτιώστε Τη Λίμπιντο Σαςαύξηση της λίμπιντο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το καλύτερο αντίδοτο για μια ικανοποιητική λίμπιντο είναι το σεξ! Το να κάνετε σεξ πραγματικά ανεβάζει την επιθυμία. Και αν ο πόνος ή η κολπική ξηρασία δυσκολεύουν τη γυναίκα να κάνει σεξ, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει σε αυτά τα προβλήματα, επίσης. Το σεξ βελτιώνει την κολπική λίπανση, την κυκλοφορία του αίματος στον κόλπο, και την ελαστικότητα των ιστών, τα οποία κάνουν το σεξ πιο απολαυστικό και ανεβάζουν τη λίμπιντο.

 

βελτίωση περιόδουΒελτίωση Του Ελέγχου Της Γυναικείας Ουροδόχου Κύστης

Η ακράτεια ούρων είναι κάτι που αντιμετωπίζει το 30% των γυναικών σε κάποια φάση της ζωής τους. Οι συχνοί οργασμοί βοηθούν τους κολπικούς μύες, δυναμώνοντας τους. Οι οργασμοί ενεργοποιούν τους ίδιους μύες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες όταν κάνουν ασκήσεις Kegel. Δυνατότεροι κολπικοί μύες σημαίνουν λιγότερα ατυχήματα και λιγότερη διαρροή ούρων.

Μειώστε την Υψηλή Πίεσημείωση πίεσης

Είστε ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από υψηλή πίεση; Το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να τη χαμηλώσετε. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η συνουσία ειδικά (όχι ο αυνανισμός) συνδέεται με τη χαμηλότερη συστολική πίεση, τον πρώτο αριθμό που εμφανίζεται στο τέστ πίεσης αίματος. Αυτά είναι καλά νέα για αυτούς που αναζητούν εύκολο βοήθημα στον τρόπο ζωής (δίαιτα, άσκηση, μείωση άγχους) και στρατηγικές φαρμάκων για να κατεβάσουν την πίεση του αίματος σε υγιή επίπεδα. Η σεξουαλική πράξη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα που κατεβάζουν την πίεση του αίματος, αλλά μπορεί να προσφέρουν μια παραπάνω βοήθεια.

έρωτας γυμναστική

Είναι σαν να κάνετε Γυμναστική

Όπως και κάθε άλλο είδος φυσικής δραστηριότητας, το σεξ καίει θερμίδες επίσης! Το να κάθεσαι και να βλέπεις τηλεόραση καίει περίπου 1 θερμίδα το λεπτό. Το σεξ αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και χρησιμοποιεί διάφορες μυϊκές ομάδες, καίγοντας 5 θερμίδες το λεπτό. Το συχνό σεξ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις προπονήσεις στο γυμναστήριο, αλλά το να έχετε μια ενεργή, υγιή σεξουαλική ζωή είναι ένας καλός τρόπος να έχετε κάποια επιπλέον φυσική δραστηριότητα.

Μικρότερος Κίνδυνος Καρδιακής προσβολήςμείωση κινδύνου καρδιακής προσβολής

Θέλετε μια υγιέστερη καρδιά; Κάντε περισσότερο σεξ. Η σεξουαλική δραστηριότητα βοηθάει στο να κρατήσετε τα επίπεδα ορμονών, όπως τα οιστρογόνα και την τεστοστερόνη, σε υγιή επίπεδα. Όταν αυτές οι ορμόνες δεν βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα, μπορούν να εμφανιστούν παθήσεις της καρδιάς και οστεοπόρωση. Όσο αφορά την προστασία της καρδιάς μέσω του σεξ, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άντρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα από αυτούς που ήταν λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί.

μείωση πόνουΜείωση Πόνου

Η σεξουαλική διέγερση (μαζί με τον αυνανισμό) και ο οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στον πόνο. Και οι δύο δραστηριότητες μειώνουν την αίσθηση του πόνου και ανεβάζουν τα επίπεδα αντοχής στον πόνο. Οι οργασμοί έχουν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ορμονών που μπλοκάρουν τον πόνο. Μερικές γυναίκες δηλώνουν ότι η αυτό-διέγερση μέσω του αυνανισμού μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα πόνων περιόδου, αρθρίτιδας, ακόμα και πονοκεφάλων.

 

Μπορεί να Μειώσει τον Κίνδυνο Καρκίνου του Προστάτησπέρμα και προστάτης

Υπάρχουν οφέλη στην υγεία μέσω του σεξ αποκλειστικά για άντρες. Μια μελέτη έδειξε ότι άντρες που είχαν συχνές εκσπερματώσεις ( περίπου 20 το μήνα ή περισσότερες) είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη από αυτούς που είχαν λιγότερες εκσπερματώσεις. Δεν είχε σημασία αν οι εκσπερματώσεις ήταν μέσω σεξ, αυνανισμού, ή ονείρωξης. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη από τις εκσπερματώσεις, αλλά και αυτό είναι κάτι που αξίζει να σημειωθεί.

βελτίωση ύπνουΒελτίωση ποιότητας ύπνου

Το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Αυτό γίνεται επειδή ο οργασμός μιμείται την απελευθέρωση της ορμόνης που ονομάζεται προλακτίνη, ένα φυσικό βοήθημα ύπνου. Η προλακτίνη προάγει τα συναισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να παρατηρήσετε ιδιαίτερη ευκολία στο να κοιμηθείτε μετά από το σεξ.

 

Μείωση Άγχουςμείωση άγχους

Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση του άγχους. Αυτό γίνεται επειδή το άγγιγμα, η αγκαλιά, η σεξουαλική οικειότητα, και το συναισθηματικό δέσιμο διεγείρουν την απελευθέρωση των ουσιών που σας κάνουν να νιώθετε ευχάριστα και προάγουν το δέσιμο και βελτιώνουν την γενική υγεία.

κάψιμο θερμίδωνΚάψιμο Θερμίδων

Προσθέστε το σεξ στη λίστα του δραστηριοτήτων που καίνε θερμίδες. Μια μελέτη που έγινε σε νεαρούς άντρες και γυναίκες έδειξε ότι το σεξ καίει περίπου 108 θερμίδες ανά μισή ώρα! Αυτό είναι αρκετό για να κάψει 3570 θερμίδες – αυτό είναι λίγο παραπάνω από τον αριθμό των θερμίδων που αποτελούν μισό κιλό βάρους- σε 32 μισάωρα σεξ.

 

Βελτίωση Καρδιοαγγειακής υγείαςβελτίωση καρδιακής λειτουργίας

Η καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία είναι όσο κοντά είναι και η κρεβατοκάμαρά σας. Ενώ κάποιοι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν ότι η ταλαιπωρία από το σεξ μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό, η επιστήμη λέει το αντίθετο. Σε μια έρευνα 20 ετών με περισσότερους από 900 άντρες, ερευνητές βρήκαν ότι η συχνότητα του σεξ δεν προκάλεσε αύξηση κινδύνου εγκεφαλικού. Βρήκαν ότι το σεξ προστατεύει ενάντια στις θανατηφόρες καρδιακές προσβολές. Οι άντρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα μείωσαν τον κίνδυνο θανατηφόρων καρδιακών προσβολών σε σχέση με αυτούς που έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.

βελτίωση ευεξίαςΒελτίωση Ευεξίας

Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να έχουν κοινωνικούς δεσμούς. Η επικοινωνία με φίλους και οικογένεια βελτιώνει την γενική υγεία και την ευεξία. Καλή επικοινωνία με άλλους, συμπεριλαμβανομένου και του συντρόφου σας, σας κάνει πιο χαρούμενους και υγιείς σε σχέση με αυτούς που δεν επικοινωνούν. Οι μελέτες το αποδεικνύουν!

 

Βελτίωση της τρυφερότητας και των σχέσεωνβελτίωση ευτυχίας

Με αγκαλιές και φιλιά μπορείτε να αναπτύξετε ζεστές, τρυφερές σχέσεις. Το σεξ και οι οργασμοί διεγείρουν την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται οξυτοκίνη και βοηθά τους ανθρώπους να δεθούν. Αυτή η ‘ορμόνη αγάπης’ όπως είναι κοινώς γνωστή, βοηθά στην ανάπτυξη συναισθημάτων αγάπης και εμπιστοσύνης. Σε μια έρευνα με προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, όσο περισσότερο χρόνο περνούσαν με ερωτικές περιπτύξεις με τους άντρες τους ή τους συντρόφους τους, τόσο πιο υψηλά ήταν τα επίπεδα οξυτοκίνης τους. Η ορμόνη αυτή δίνει συναισθήματα ζεστασιάς και γενναιοδωρίας.

φαίνεστε νεώτερηΔείχνετε νεότεροι

Ξεχάστε τις εγχειρήσεις και τις αντιγηραντικές κρέμες, το σεξ σας προσφέρει και νεανική όψη. Το συχνό σεξ διεγείρει την απελευθέρωση οιστρογόνων και τεστοστερόνης, ορμόνες που σας κρατούν νέους και λαμπερούς. Τα οιστρογόνα προάγουν την νεανική εμφάνιση του δέρματος. Σε μια μελέτη, οι κριτές κοιτούσαν τους συμμετέχοντες μέσω ενός μονόδρομου καθρέφτη και μάντεψαν τις ηλικίες τους. Αυτοί που έκαναν σεξ τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα με μόνιμο σύντροφο φαινόντουσαν 7 με 12 χρόνια νεότεροι από ότι ήταν.

Ζείτε περισσότερομακροζωία

Πιο είναι το μυστικό της μακροζωϊας; Μπορεί να είναι το περισσότερο σεξ. Σε μια 10ετή έρευνα σε περισσότερους από 1000 μεσήλικες άντρες, αυτοί που είχαν τους περισσότερους οργασμούς είχαν κατά 50 τοις εκατό χαμηλότερη θνησιμότητα από αυτούς που δεν εκσπερμάτωναν συχνά. Φυσικά υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβάλλουν στην μακροζωϊα, αλλά η ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι ένας εύκολος, απολαυστικός τρόπος να παρατείνετε τη ζωή σας.

εγκεφαλική λειτουργίαΒελτίωση Εγκεφαλικής Λειτουργίας

Τα προτερήματα του σεξ πραγματικά είναι άπειρα. Μια ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί ακόμα και να κάνει το μυαλό σας να δουλεύει καλύτερα. Ερευνητές βρήκαν ότι το σεξ κάνει το μυαλό να σκέφτεται πιο αναλυτικά και καθαρά. Και έρευνες σε ζώα δείχνουν ότι το σεξ βελτιώνει τα μέρη του μυαλού που έχουν να κάνουν με τη μνήμη.

Το Σεξ Βελτιώνει την Γονιμότητακαλύτερη γονιμότητα

Όταν πρόκειται για την επέκταση της οικογένειας, η εξάσκηση σας κάνει καλύτερους. Σε μια μελέτη που έγινε σε ένα κέντρο γονιμότητας βρέθηκε ότι οι άντρες που είχαν καθημερινές εκσπερματώσεις για μια εβδομάδα είχαν καλύτερη ποιότητα σπέρματος από αυτούς που δεν εκσπερμάτωναν καθημερινά. Οι άντρες στην ομάδα καθημερινών εκσπερματώσεων είχαν σπέρμα με λιγότερο κατακερματισμένο DNA από το DNA αυτών που εκσπερμάτωναν λιγότερο συχνά. Λιγότερο κατακερματισμένο DNA σημαίνει πιο υγιές DNA. Και ζωντανό σπέρμα που έχει υγιές DNA μπορεί να γονιμοποιήσει ευκολότερα το ωάριο.

 


Σχετικά άρθρα:


 

1 thought on “Τα οφέλη του SEX

Σχολιάστε